Kucharz. Moda czy zawód przyszłości?

W
telewizji coraz częściej można spotkać kulinarne programy prawie
na każdej stacji. Dlatego też nasuwa się pytanie. Czy jest to
moda, bądź świadomy wybór z zamiłowania?

By
rozwikłać wątpliwości, kadra HP 16-14 wybrała się w odwiedziny
na praktyki do „Ewuni”, Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego
Młodzieży w Nosowie- filia Świnoujście.

Pani
Anna Halarewicz- Maciocha, koordynator ROSZM, instruktor zawodu
kucharz, z uśmiechem na twarzy stwierdziła,
że większość młodych ludzi, świadomie uczęszcza na praktyki na
kuchni.

Uważa,
że młodzież jest dynamiczna, posiada pasje i zamiłowanie do
gotowania lecz często nie wierzy w siebie. Zdarza się tak, że
zanim młody człowiek odnajdzie właściwą dla siebie ścieżkę
zawodową, błądzi i nie potrafi się odnaleźć.

Najważniejsze
jednak aby robić w życiu to, co sprawia nam radość i zapewni
egzystencje.

Gratulujemy
naszym kucharzom wytrwałości i życzymy samych sukcesów.

Hufiec
Pracy oraz Zespoł Szkół WZDZ w Świnoujściu informuje, że
prowadzi nabór do Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz.
Pomagamy w znalezieniu praktyk na terenie Świnoujścia oraz
Międzyzdrojów. 

Zdjęcie 1   Zdjęcie 2

Autor
tekstu- Patrycja Rytter wychowawca HP 16-14

Autor
zdjęć- Karolina Radwańska komendant HP 16-14