Daniel
opowiedział, że wieczorami pracuje w barze a po ukończeniu szkoły
chciałby pracować w wyuczonym zawodzie kucharza. Przyznał, że
początkowo gotowanie było dla niego pewnego rodzaju przymusem.
Jednak z czasem uwierzył w siebie, spodobał mu się fach i zdobywał
cenne doświadczenie pod okiem instruktora nauki zawodu. Praktyki
odbywał w Rejonowym
Ośrodku Szkolenia Zawodowego Młodzieży (ROSZM) w
Nosowie filia w Świnoujściu.
Kiedy
tylko czas pozwoli, odwiedza to miejsce gdyż ma do niego ogromny
sentyment.
Postanowił
odwiedzić kadrę HP 16-14 z czystej sympatii a także w podzięce za
wiele cennych rad, które niejednokrotnie skłoniły go do zmiany
nastawienia i wiary w siebie i własne możliwości.
Cieszymy
się, że nasi uczestnicy potrafią docenić zaangażowanie
wychowawców. A pączki były naprawdę przepyszne…