Od pomocnika do czeladnika – bezpłatne egzaminy dla kucharzy


Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Działanie 9.3. PO KL


Uczestnikiem projektu mogą zostać:
- osoby w wieku 18-64 lat, zatrudnione lub nieaktywne zawodowo;
- zamieszkujące woj. zachodniopomorskie;
- posiadające potwierdzone min. 2 - letnie doświadczenie w zawodzie kucharz / pomocnik kucharza, nie posiadające formalnego potwierdzenia posiadanych kwalifikacji (dotyczy też absolwentów ZSZ, którzy nie zdali egzaminu przed OKE).

Zapewniamy:
- udział w 44 - godzinnych blokach szkoleniowych (konsultacje i praktyka),
- egzamin czeladniczy,
- materiały szkoleniowe,
- produkty do ćwiczeń praktycznych,
- odzież ochronną,
- poczęstunek,
- zwrot kosztów dojazdu dla uczestników zamiejscowych,
- ubezpieczenie.

W trakcie zajęć uczestnicy usystematyzują swoją wiedzę i umiejętności z technologii sporządzania potraw według standardów obowiązujących na egzaminie.

Zajęcia realizowane będą w grupach 10 - osobowych, po godzinach pracy w dni powszednie lub/i w weekendy.

Pierwsza edycja ruszyła w Szczecinie 30.01.2012r.

Ilość miejsc ograniczona.

W Szczecinie są jeszcze wolne miejsca na ostatniej VII edycji. Termin - po wakacjach.

Zapisy:

Formularze rekrutacyjne są do pobrania w naszych ośrodkach:

- WZDZ w Szczecinie, pl. J. Kilińskiego 3, p.151 I p, tel. 91 45 01 701, szkolenie@wzdz.pl;
- CKZ w Stargardzie Szczecińskim, ul. Bema 6, tel. 91 57 72 642, stargard@wzdz.pl;
- CKZ w Świnoujściu, ul. Rybaki 13, tel. 91 32 15 522, ckz@uznam.net.pl;
- CKZ w Trzebiatowie, ul. Torowa 1, tel. 91 38 72 412, okz.trzebiatow@wzdz.pl;

oraz na stronie internetowej http://projekty.wzdz.pl

Wypełniony formularz zgłoszeniowy należy złożyć w ośrodku wraz z potwierdzeniem min. 2 - letniego stażu pracy, kserokopią świadectwa ukończenia szkoły i książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.