„Dokształcanie poprzez gotowanie - uprawnienia czeladnicze” projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 9.3 PO KL.
Cel projektu
Celem ogólnym jest umożliwienie potwierdzenia kwalifikacji zawodowych uzyskanych w drodze edukacji nieformalnej poprzez uzyskanie tytułu czeladnika w zawodzie kucharz u 140 osób.
Informacje o szkoleniach
Projekt obejmuje:
-indywidualne konsultacje podczas których uczestnicy usystematyzują swoją wiedzę i umiejętności;
-seminaria z zakresu wymogów i standardów obowiązujących na egzaminie;
-egzamin na tytuł czeladniczy w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii
Termin realizacji
01.10.2011-31.12.2012
Beneficjenci
Uczestnikami projektu mogą zostać:
-osoby w wieku 18-64 lat, zatrudnione (130 osób) oraz nieaktywne zawodowo (10 osób);
-zamieszkujące województwo zachodniopomorskie;
-posiadające 2-letnie doświadczenie w zawodzie kucharz/pomocnik kucharza, nie posiadające formalnego potwierdzenia posiadanych kwalifikacji.
Zakładane rezultaty
• zrekrutowanie 130 osób pracujących
• zrekrutowanie 10 osób nieaktywnych zawodowo
• zorganizowanie 14 bloków egzaminacyjnych, gdzie jeden blok egzaminacyjny obejmuje: indywidualne konsultacje, seminarium i egzamin czeladniczy
• min. 126 osób nabędzie uprawnienia do wykonywania zawodu Kucharz
Koszty i warunki organizacji
Koszty bloku egzaminacyjnego, w tym materiały, poczęstunek, koszty dojazdu, koszt egzaminu ,podręczniki są w całości pokrywane ze środków EFS.
Jak się zapisać
Komplet dokumentów należy złożyć w ośrodku kształcenia zawodowego WZDZ
Warunkiem zakwalifikowania na listę kandydatów jest złożenie:
- formularza zgłoszeniowego w oryginale,
- potwierdzenia min. 2 letniego doświadczenia w zawodzie kucharz/pomoc kuchenna/itp.
- kserokopii świadectwa ukończenia szkoły,
- kserokopia książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
Formularze rekrutacyjne
deklaracja udziału
formularz zgłoszeniowy
regulamin uczestnictwa w projekcie
Warunkiem zakwalifikowania na listę kandydatów jest złożenie:
- formularza zgłoszeniowego w oryginale,
- potwierdzenia min. 2 letniego doświadczenia w zawodzie kucharz/pomoc kuchenna/itp.
- kserokopii świadectwa ukończenia szkoły,
- kserokopia książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
uwaga - deklaracja udziału w projekcie wypełniana jest w dniu rozpoczęcia zajęć.