
Kucharz – czeladnik
- 28.03-25.05.2025
- 134 h
- plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin
Teoretyczne i praktyczne przyuczenie do wykonywania zawodu oraz przygotowanie do egzaminu na tytuł czeladnika w zawodzie kucharz.
- ukończone 18 lat
- ukończenie szkoły podstawowej/gimnazjalnej
- książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
- zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu
Kurs obejmuje 134 godziny, w tym:
- 63 godziny zajęć teoretycznych,
- 75 godzin zajęć praktycznych.
Kurs trwa ok. 1,5 miesiąca. Zajęcia realizowane są w piątki w godz. 16:00-20:00 oraz soboty i niedziele w godz. 9:00-15:00.
Zajęcia praktyczne realizowane są w pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ. Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną do praktyki, tj. obuwie, fartuch, nakrycie głowy.
Kurs zakończony jest egzaminem przed Komisją Izby Rzemieślniczej w Szczecinie – cena kursu nie obejmuje kosztu egzaminu.
- gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy
- wysoka zdawalność egzaminów
- 75 lat doświadczenia
- wykwalifikowana kadra dydaktyczna
- rzetelna realizacja programu kursu
- materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych
- ubezpieczenie NNW
- możliwość płatności za kurs w ratach
- współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi
Skontaktuj się z opiekunem kursu

Magdalena Dziedzicka
- 28.03-25.05.2025
- 134 h
- plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin