Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Strona główna | Kursy | Kulinarne ABC – Chlebownia – tworzymy własne chleby
Gastronomia

Kulinarne ABC – Chlebownia – tworzymy własne chleby

  • wkrótce
  • 8 h
  • plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin
250 zł Zgłoś zapotrzebowanie na kurs Generuj PDF
Cel kursu
Wymagania
Program kursu
Informacje dodatkowe
Co nas wyróżnia
Kontakt
Cel kursu

Nabycie umiejętności przygotowania różnych rodzajów chleba.

 

Uczestnicy szkolenia poznają:

  • krótką historię chleba i jego znaczenie w różnych kulturach
  • rolę mąki, wody, drożdży i soli w procesie pieczenia
  • różne rodzaje mąk dostępnych na rynku
  • proces wyrastania Ciasta
  • tworzenie zakwasu
  • różne techniki pieczenia
  • jak unikać najczęstszych błędów w pieczeniu chleba
  • pieczenie różnych rodzajów chleba
Wymagania

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii.

Program kursu

Kurs obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1-2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00.

Informacje dodatkowe

Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN.

Co nas wyróżnia
  • gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy
  • wysoka zdawalność egzaminów
  • 75 lat doświadczenia
  • wykwalifikowana kadra dydaktyczna
  • rzetelna realizacja programu kursu
  • materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych
  • ubezpieczenie NNW
  • możliwość płatności za kurs w ratach
  • współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi
Zadaj pytanie

    Skontaktuj się z opiekunem kursu

    Magdalena Dziedzicka

    Inne kursy