
Kulinarne ABC – Kulinarna zmiana pór roku – sezonowe smaki
- wkrótce
- 8 h
- plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin
Nabycie umiejętności przygotowania dań zgodnie z sezonowymi produktami.
Uczestnicy szkolenia poznają:
- znaczenie korzystania z sezonowych produktów
- przegląd sezonowych warzyw, owoców, ziół i innych produktów dostępnych w różnych miesiącach
- jak korzystać z kalendarza sezonowego w planowaniu posiłków
- inspiracje związane z sezonem wiosennym, letnim, jesiennym i zimowym
- sposoby na przechowywanie i przygotowywanie świeżych składników sezonowych
- jak w pełni wykorzystać smak i aromat sezonowych produktów
- jak urozmaicić poranną rutynę zgodnie z kalendarzem przyrody
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii.
Kurs obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1-2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00.
Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN.
- gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy
- wysoka zdawalność egzaminów
- 75 lat doświadczenia
- wykwalifikowana kadra dydaktyczna
- rzetelna realizacja programu kursu
- materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych
- ubezpieczenie NNW
- możliwość płatności za kurs w ratach
- współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi
Skontaktuj się z opiekunem kursu

Magdalena Dziedzicka
- wkrótce
- 8 h
- plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin