Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Strona główna | Kursy | Kucharz – czeladnik
Gastronomia

Kucharz – czeladnik

  • 28.03-25.05.2025
  • 134 h
  • plac Jana Kilińskiego 3, 70-965 Szczecin
3800 zł Generuj PDF
Cel kursu
Wymagania
Program kursu
Informacje dodatkowe
Co nas wyróżnia
Kontakt
Cel kursu

Teoretyczne i praktyczne przyuczenie do wykonywania zawodu oraz przygotowanie do egzaminu na tytuł czeladnika w zawodzie kucharz.

Wymagania
  • ukończone 18 lat
  • ukończenie szkoły podstawowej/gimnazjalnej
  • książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
  • zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu
Program kursu

Kurs obejmuje 134 godziny, w tym:

  • 63 godziny zajęć teoretycznych,
  • 75 godzin zajęć praktycznych.

Kurs trwa ok. 1,5 miesiąca. Zajęcia realizowane są w piątki w godz. 16:00-20:00 oraz soboty i niedziele w godz. 9:00-15:00.

Informacje dodatkowe

Zajęcia praktyczne realizowane są w pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ. Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną do praktyki, tj. obuwie, fartuch, nakrycie głowy.

Kurs zakończony jest egzaminem przed Komisją Izby Rzemieślniczej w Szczecinie – cena kursu nie obejmuje kosztu egzaminu.

Co nas wyróżnia
  • gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy
  • wysoka zdawalność egzaminów
  • 75 lat doświadczenia
  • wykwalifikowana kadra dydaktyczna
  • rzetelna realizacja programu kursu
  • materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych
  • ubezpieczenie NNW
  • możliwość płatności za kurs w ratach
  • współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi
Zadaj pytanie

    Skontaktuj się z opiekunem kursu

    Magdalena Dziedzicka

    Inne kursy