CEL KURSU
Kurs ma celu przygotowanie słuchaczy do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie świadczenia usług cateringowych.
Program kursu obejmuje zagadnienia z zakresu zakładania własnej firmy, marketingu oraz planowania, organizowania i obsługi różnych form przyjęć okolicznościowych, w tym przygotowywanie potraw,obsługa konsumenta.
WYMAGANIA STAWIANE KANDYDATOM
- ukończenie szkoły podstawowej
- książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
- wskazana praktyka w branży gastronomicznej
CZAS TRWANIA KURSU
Zajęcia mogą być realizowane w weekendy(piątek, sobota i niedziela) lub w dni powszednie
- przedmioty zawodowe - 66 godzin
- przedmioty związane z zawodem - 14 godzin
- egzamin końcowy (teoria i praktyka) - 13 godzin
Razem - 93 godziny
INFORMACJE I ZGŁOSZENIA
Ośrodek Kształcenia Zawodowego
Plac Jana Kilińskiego 3, I piętro, pokój 151
telefon: +48 91 45 01 701; +48 91 45 01 201 w. 396
e-mail: szkolenie@wzdz.pl
8:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
Absolwenci naszych kursów mają możliwość uzyskania certyfikatu w języku angielskim lub niemieckim TÜV SÜD Polska, który może stać się przepustką przy poszukiwaniu zatrudnienia poza granicami naszego kraju. Certyfikat ten jest "Potwierdzeniem ukończenia szkolenia monitorowanego przez TÜV SÜD Polska".