Szkolenie dla potrzeb własnych - nabycie/ doskonalenie wiedzy i umiejętności sporządzania potraw mącznych (pierogi, naleśniki).
Uczestnik kursu pozna:
- sposoby przygotowania ciast na pierogi, naleśniki
- różne metody formowania ciasta
- rodzaje farszów
- sposoby wykańczania i form podania potraw
Kurs skierowany jest do wszystkich osób, chcących doskonalić swoje umiejętności kulinarne.
Kurs obejmuje 8 godzin, w tym:
- Omówienie przepisu i składników
- Przygotowanie produktów i niezbędnego sprzętu
- Ćwiczenia
Zajęcia mogą być realizowane w weekendy lub w dni powszednie (1-2 dni).
INFORMACJE DODATKOWE
Zapewniamy produkty na zajęcia.
Absolwent kursu otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z rozp. MEN.
Szkolenie objęte Programem "SZCZECIN PRZYJAZNY RODZINIE".
Posiadaczom KARTY DUŻEJ RODZINY lub KARTY SENIORA oferujemy 10 % rabatu.
Ośrodek Kształcenia Zawodowego
Plac Jana Kilińskiego 3, I piętro, pokój 151
telefon: +48 91 45 01 701; +48 91 45 01 201 w. 396
e-mail: szkolenie@wzdz.pl
8:00 - 17:00 od poniedziałku do piątku
Absolwenci naszych kursów mają możliwość uzyskania certyfikatu w języku angielskim lub niemieckim TÜV SÜD Polska, który może stać się przepustką przy poszukiwaniu zatrudnienia poza granicami naszego kraju. Certyfikat ten jest "Potwierdzeniem ukończenia szkolenia monitorowanego przez TÜV SÜD Polska".