CEL KURSU
Szkolenie dla potrzeb własnych - nabycie/ doskonalenie wiedzy i umiejętności sporządzania dań obiadowych.
Uczestnik kursu pozna:
- zasady sporządzania wywarów, zup i dodatków
- sposoby przyrządzania różnych potraw (w tym dekorowanie)
- zasady doboru dodatków i alkoholu do potraw
- zasady nakrywania stołów i ich dekoracji (przygotowanie bufetu
w stylu angielskim)
WYMAGANIA STAWIANE KANTYDATOM
Kurs skierowany jest do wszystkich osób, chcących doskonalić swoje umiejętności kulinarne.
CZAS TRWANIA KURSU
Kurs obejmuje 20 godzin, w tym:
- omówienie zasad sporządzania zup, wybranych dań mięsnych, dodatków
- omówienie zasad sporządzania wybranych wypieków
- omówienie zasad nakrywania stołu
- przygotowanie niezbędnych materiałów i sprzętu
- ćwiczenia
Zajęcia mogą być realizowane w weekendy lub w dni powszednie.
INFORMACJE DODATKOWE
Zapewniamy produkty na zajęcia.
Absolwent kursu otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z rozp. MEN.
Szkolenie objęte Programem "SZCZECIN PRZYJAZNY RODZINIE".
Posiadaczom KARTY DUŻEJ RODZINY lub KARTY SENIORA oferujemy 10 % rabatu.
INFORMACJE I ZAPISY
Ośrodek Kształcenia Zawodowego
Plac Jana Kilińskiego 3, I piętro, pokój 151
telefon: +48 91 45 01 701; +48 91 45 01 201 w. 396
e-mail: szkolenie@wzdz.pl
8:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
Absolwenci naszych kursów mają możliwość uzyskania certyfikatu w języku angielskim lub niemieckim TÜV SÜD Polska, który może stać się przepustką przy poszukiwaniu zatrudnienia poza granicami naszego kraju. Certyfikat ten jest "Potwierdzeniem ukończenia szkolenia monitorowanego przez TÜV SÜD Polska".