Celem szkolenia jest przedstawienie zagadnień dotyczących wdrażania systemu HACCP w zakładzie, ze szczególnym uwzględnieniem trudności i barier mogących pojawić się w tym zakresie oraz obowiązków kierownictwa i propozycji rozwiązań praktycznych.
Wykład - 8 godzin, 2 dni, w godzinach popołudniowych
- Bezpieczeństwo żywności w świetle regulacji prawnych
- Narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności – zasady GHP/GMP i system HACCP
- Korzyści wynikające z wdrażania systemu HACCP
- Trudności i bariery przy wdrażaniu zasad GHP/GMP i systemu HACCP + koszt wdrażania
- Obowiązki najwyższego kierownictwa związane z wdrażaniem zasad GHP/GMP oraz weryfikacją i utrzymaniem systemu HACCP
Celem szkolenia jest zapoznanie pracowników z podstawowymi wymaganiami w zakresie zasad GHP/GMP oraz elementami HACCP, w celu zapewnienia prawidłowości realizacji zadań na poszczególnych stanowiskach.
Wykład - 4 godziny, 1 dzień, w godzinach popołudniowych
- Praktyczna realizacja zasad GHP/GMP
- Podstawowe zasady systemu HACCP
- Korzyści wynikające z wdrażania systemu HACCP
Ośrodek Kształcenia Zawodowego,
Plac Jana Kilińskiego 3, I piętro, pokój 151
telefon: +48 91 45 01 701; +48 91 45 01 201 w. 396
e-mail: szkolenie@wzdz.pl
8:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
Absolwenci naszych kursów mają możliwość uzyskania certyfikatu w języku angielskim lub niemieckim TÜV SÜD Polska, który może stać się przepustką przy poszukiwaniu zatrudnienia poza granicami naszego kraju. Certyfikat ten jest "Potwierdzeniem ukończenia szkolenia monitorowanego przez TÜV SÜD Polska".