CEL KURSU
Kurs ma celu przygotowanie słuchaczy :
- nie posiadających praktyki do wykonywania zawodu kucharz
- posiadających staż pracy w zawodzie kucharza do złożenia egzaminu kwalifikacyjnego przed Komisją Izby Rzemieślniczej
WYMAGANIA STAWIANE KANDYDATOM
- ukończone 18 lat
- ukończenie szkoły podstawowej/gimnazjalnej
- książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
- zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwskazań
do wykonywania zawodu
CZAS TRWANIA KURSU
Kurs obejmuje 134 godziny , w tym :
- przedmioty zawodowe - 123 godzin (w tym 70 godz. - zajęcia praktyczne)
- przedmioty związane z zawodem - 11 godzin
Kurs trwa około 2 m-ce ( zajęcia odbywają się w piątek, sobotę i niedzielę)
PROGRAM KURSU
Program kursu obejmuje technologię i technikę sporządzania różnych
asortymentów potraw, ciast, napojów i deserów z zastosowaniem maszyn,
narzędzi i sprzętu gastronomicznego, planowanie posiłków, rozliczanie
produkcji, przechowywanie i ekspozycję potraw, napojów.
INFORMACJE DODATKOWE
Egzaminy czeladnicze i mistrzowskie organizujemy na miejscu.
INFORMACJE I ZGŁOSZENIA
Ośrodek Kształcenia Zawodowego
Plac Jana Kilińskiego 3, I piętro, pokój 151
telefon: +48 91 45 01 701; +48 91 45 01 201 w. 396
e-mail: szkolenie@wzdz.pl
8:00 - 16:00 od poniedziałku do piątku
Absolwenci naszych kursów mają możliwość uzyskania certyfikatu w języku angielskim lub niemieckim TÜV SÜD Polska, który może stać się przepustką przy poszukiwaniu zatrudnienia poza granicami naszego kraju. Certyfikat ten jest "Potwierdzeniem ukończenia szkolenia monitorowanego przez TÜV SÜD Polska".