W dniu 28.09. 2015 roku uczestnicy hufca wraz z wychowawcą spotkali się po raz kolejny w pracowni gastronomicznej aby tym razem wykonać złote placki ziemniaczane i serem pachnące naleśniki.
Pod czujnym okiem wychowawcy Anety Drążczyk uczestnicy zabrali się do pracy, której jak się okazało było co niemiara. Każdy z uczestników biorących udział w zajęciach miał przydzieloną pracę, której końcowym efektem były złote placki ziemniaczane i naleśniki serem pachnące. Uczestnicy przygotowali potrzebne produkty do wykonania placków jak i naleśników. Ustalili na samym początku, kto smaży a kto sprząta aby na zakończenie można było w miłej atmosferze zasiąść do wspólnego posiłku.
Celem prowadzenia koła jest zachęcenie uczestników do wspólnej pracy, podejmowania się nowych zadań a co istotne wspólne działanie i tworzenie w grupie.
Autor tekstu: Aneta Drążczyk
Autor zdjęć: Aneta Drążczyk