Pierogolandia w 16-12 Hufiec Pracy Trzebiatów

W
dniu 22.02.2016 roku uczestnicy 16-12 Hufca Pracy w Trzebiatowie
wzięli udział w kolejnych zajęciach w ramach koła
gastronomicznego. Tym razem uczestnicy salę gastronomiczną
zamienili w małą pierogolandię, ponieważ gdzie się nie spojrzało
to królowały pierogi. Podjęliśmy się tym razem bojowego
wyzwania, gdyż zrobiliśmy nie tylko pierogi ruskie, które każdy z
nas dobrze zna, tym razem wykonaliśmy również pierogi na słodko z
twarogiem oraz pierogi ze szpinakiem, które cieszą się coraz
większym powodzeniem w naszej kuchni, a także wśród naszych
uczestników. Oczywiście tradycją już się stanie wykonywanie
przez nas pierogów bezglutenowych, o których wcześniej
wspominaliśmy w naszych artykułach. Jeśli robić coś dobrego do
dla każdego aby mógł skosztować nawet ten co nie może spożywać
wspomnianego glutenu. Działalność naszego koła ma na celu
propagowanie wśród naszej młodzieży spożywania wspólnego
posiłku a także stworzenie go samemu od podstaw. Wydaje nam się,
że działalność koła zaczyna przynosić pożądane efekty,
ponieważ coraz więcej osób wychodzi z własną inicjatywą i nie
czuć już obawy, że może nam coś się nie udać.

Autor
tekstu: Aneta Drążczyk

Autor
zdjęć: Aneta Drążczyk


Zdjęcia:

1
– młodzież z 16-12 Hufca Pracy podczas lepienia pierogów


2
– końcowy efekt naszej pracy