Pierogolandia

Tym razem uczestnicy salę gastronomiczną zamienili w małą pierogolandię, ponieważ gdzie się nie spojrzało to królowały pierogi. Podjęliśmy się tym razem bojowego wyzwania, gdyż zrobiliśmy nie tylko pierogi ruskie, które każdy z nas dobrze zna, tym razem wykonaliśmy również pierogi na słodko z twarogiem oraz pierogi ze szpinakiem, które cieszą się coraz większym powodzeniem w naszej kuchni, a także wśród naszych uczestników. Oczywiście tradycją już się stanie wykonywanie przez nas pierogów bezglutenowych, o których wcześniej wspominaliśmy w naszych artykułach. Jeśli robić coś dobrego do dla każdego aby mógł skosztować nawet ten co nie może spożywać wspomnianego glutenu. Działalność naszego koła ma na celu propagowanie wśród naszej młodzieży spożywania wspólnego posiłku a także stworzenie go samemu od podstaw. Wydaje nam się, że działalność koła zaczyna przynosić pożądane efekty, ponieważ coraz więcej osób wychodzi z własną inicjatywą i nie czuć już obawy, że może nam coś się nie udać.

Autor tekstu: Aneta Drążczyk

Autor zdjęć: Aneta Drążczyk