Zajęcia koła gastronomicznego w Zespole Szkół WZDZ Trzebiatów

W dniu 12 września br. odbyły się zajęcia w ramach przygotowań do konkursu „Smaki regionu”. Uczennice Gimnazjum dla Dorosłych wraz z opiekunem wezmą udział w konkursie ogłoszonym przez Trzebiatowski Ośrodek Kultury, którego celem jest nagranie filmiku z przygotowań wybranej potrawy. Temat konkursu nawiązuje do smaków regionu. Dlatego z racji położenia naszego miasta blisko morza, w naszej potrawie nie mogło zabraknąć ryb. Podczas zajęć uczennice wykonały tort rybny. Dziewczęta przygotowały trzy smakowe pasty, którymi przełożyły przygotowane kromki chleba tostowego. Na koniec całość została ciekawie przyozdobiona. Nasza potrawa będzie walczyć w konkursie, którego nagrodą jest udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez mistrza kuchni, restauratora i smakosza Roberta Bochenko. Podczas zajęć gastronomicznych, młodzież ma okazję poznać tajniki sztuki kulinarnej. Teraz czekamy z niecierpliwością na wyniki konkursu.